Работа в ателието

Опаковане и декориране на ръчно-изработен натурален сапун от зехтин и кокосово масло с аромат на Лавандула.

A01
A02
A03
A04
A05
A06
A07
A08
A09
A10
A11
A12
A13
A14
A15
A16
A17
A18
A19
A20
A21
A22
A23
A24
A25
A26
previous arrow
next arrow
Shadow

A1
A2
A3
A4
A5
A6
A7
A8
A9
A10
previous arrow
next arrow
Shadow

Powered By EmbedPress

Творческите ателиета са насочени към развитието на обща култура и основни познания в потребителите за изкуствата и са съобразени с тяхната индивидуалност и способности. Заниманията са многокомпонентни и включат разказване на история по темата на часа, разглеждане на албуми и изображения, гледане на кратки клипове и практическа част. В занятията се включват всички сфери на приложните изкуства живопис, графика, скулптура, мозайка и спомагат за усвояването на различни похвати и инструменти.

Творческата терапия е успокояваща практика, която обогатява живота на индивида, като му дава възможност да изследва въображението си, като същевременно му помага да възприеме терапевтични методи, като внимателно скулптуриране с глина или намиране на мир чрез рисуване. Терапията може да бъде изключително ефективен инструмент; въпреки това, някои хора може да го възприемат като леко смущаващо или дори натрапчиво. Включването на изкуство, музика и танци в терапията не само прави дейността по-малко смущаваща, но също така й позволява да бъде творчески изход, правейки място за процъфтяване на вдъхновението.

Работа със смола:
Смолата е твърдо или плътно, лепкаво вещество, което може да бъде както естествено (т.е. на растителна основа), така и синтетично (направено от човека от смес от химикали). Растенията отделят смола, ако са наранени: Ако някога сте виждали дърво, от което се отделя гъста жълто-оранжева субстанция, значи сте виждали естествена смола.

Когато става въпрос за изработка, смолата обикновено се отнася до синтетична смола, която може да бъде или епоксидна смола, или смола за леене. Синтетичната смола е химическо съединение, съставено от две части: част А, смолата, и част Б, втвърдител. И двете части са течности и се втвърдяват, когато се смесят – процес на втвърдяване, който отнема между 24 и 72 часа. След като изсъхне, смолата е нетоксична, твърда, лъскава и водоустойчива, но когато работите с нея, тя е потенциално опасна, така че трябва да използвате някои предпазни средства.

Работа с глина:
Изкуството с глина, известно още като моделиране с глина, е изкуството на формоване на глина в различни форми за направата на керамика, бижута, илюстрации и много други.